Mike Boyle

Michael Boyle, Kuvvet kondisyon, fonksiyonel antren-man ve genel fitness alanlarında önde gelen uzmanlardan biridir. Uluslararası alanda öncü çalışmalarıyla tanınan ve dünya çapında kuvvet ve kondisyon konferansları ile atletik antrenman merkezleri tarafından talep gören bir konuşmacıdır.
Spora özgü performans antrenmanlarındaki uzmanlığından dolayı Boyle, Boston Red Sox, Boston Bruins, New England Revolution, Boston Breakers ve ABD kadın Olimpiyat takımları gibi ekiplerde amerikan futbolu ve buz hokeyi branşlarında seçkin sporculara koçluk yapmıştır. Boyle, 2012 yılında Boston Red Sox koçluk ekibine takım için kuvvet kondisyon danışmanı olarak katılmış, sonrasında takım dünya şampiyonluğunu kazanmıştır. Yıllar boyunca birlikte çalıştığı kişiler arasında emekli amerikan futbolu savunma oyuncusu Marcellus Wiley, 2012 Olimpiyatlarında judo da altın madalya kazanan Kayla Harrison ve Liverpool’un forvet oyuncusu Daniel Sturridge bulunmaktadır.
Boyle, 1984’ten 1997’ye kadar Boston Üniversitesi’nde baş kuvvet kondisyon koçu ünvanı ile görev aldı. 1990’dan 2012’ye kadar Boston Üniversitesi erkekler buz hokeyi takımının kuvvet ve kondisyon koçluğunu yaptı.
Boyle, Amerika’nın Men’s Health dergisi tarafından belirlenen en iyi 10 spor salonundan biri olan Boston merkezli spor salonu Mike Boyle Strength and Conditioning tesisinde her seviye-deki sporcuya performans geliştirme eğitimi vermektedir. Boyle’un deneyim yelpazesi ortaokul düzeyinden en önemli profesyonel spor dallarının all-star oyuncularına kadar sporcuları antrene etmeyi içerir.
Boyle, kuvvet kondisyon koçlarını ve kişisel antrenörleri yetiştirmeyi amaçlayan bir web sitesi olan StrengthCoach.com’un sahibi ve editörüdür.