Açıklama
Türkiye’de spor yönetim modeli TİCİ ve TSK dönemi haricinde 1938 yılında kurulan BTGM döneminden günümüze kadar geçen sürede yapısal olarak ciddi bir değişikliğe bürünmemiş, yalnızca bağlı olduğu üst örgütlerde değişiklikler yaşanmıştır.
Günümüze kadar gelen zaman diliminde yapısal ve idari noktada birçok model önerisi olmuş ve Türkiye’de sporun örgütlenme biçimi kuruluştan bu yana önemli bir tartışma konusu olmuştur.Bu tartışmanın ve değişim arayışının son bulması da beklenemez. Ancak ,dünyadaki gelişmeler ve özellikle Avrupa Birliği’nin bu konudaki dönüşümü dikkate alındığında ülkemizin ihtiyaç ve özelliklerine uygun, çağın gereksinimlerini de karşılayan bir organizasyon yapısı oluşturulabilir. Elbette bir sitemde başarılı olmak için sadece örgütün yapısı yeterli değildir. Ancak, amaca uygun bir örgüt yapısı yönetim süreçlerini etkili ve verimli kılacaktır.
Eserin birinci kısmında temel kavram ve konularla birlikte Türkiye Spor Yönetim sistemi içerisinde yer alan örgütler (GSB Merkez Teşkilat, Taşra Teşkilatı, Spor Federasyonları, Spor Kulüpleri, TMOK, Belediyeler ve Engelli Sporu) yapısal olarak incelenmiştir. Aynı zamanda diğer bazı ülkelerde yer alan spor yönetim sistemleri ile birlikte Türkiye için
ortaya atılmış örnek modellere de değinilmiştir.
İkinci kısmında ise birinci kısımda verilen bilgi ve düşüncelere destek oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen araştırmayla ilgili değerlendirmelere yer verilmiş; sonuç olarak da örnek bir Spor Yönetim Modeli sunulmuştur.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.